blog te lezen op maximaal-gezond.nl

Massage bij opening Raum – Nynke Hoekstra, Studio Mundo

Vandaag mocht ik een stoelmassage ervaren die gegeven werd door Nynke Hoekstra van studio Mundo. Nynke is masseur, coach en trainer van beroep, al enige tijd deelnemer van Maximaal Gezond maar ik had haar nog nooit aan het werk gezien. Wel had ik haar al leren kennen als energiek collega, bevlogen persoonlijkheid en mensen-mens.

Toen zij het bestuur attendeerde op mogelijke samenwerking met RAUM, waren wij meteen enthousiast. En zo kwam het dat ik op zondag 23 september de eerste verjaardag van RAUM bijwoonde en Nynke aantrof als masseur namens Maximaal Gezond. Het was regenachtig, de meeste evenementen van RAUM waren daardoor helaas afgelast, maar in het paviljoen stond Nynke met haar massagestoel klaar om bezoekers te masseren. Helemaal passend bij de mini-badhuisjes die RAUM gebouwd heeft voor de bezoekers.

Natuurlijk nam ik plaats bij haar op haar stoel en ondanks de regen en kou voelde het als een warm bad. Onder het genot van heerlijke rustgevende muziek voelde ik haar warme handen langzaam aan mijn lijf in rust brengen. Terwijl ik begon met een vol hoofd -boodschappen doen, kinderen ophalen, koken etc- verliet ik de stoel met een heerlijk relaxed gevoel.

Zo jammer dat we ons niet vaker een massage cadeau doen, want het kan zo heerlijk zijn. Vaak wachten we totdat we ‘vast zitten’ of gestrest zijn. Maar massage kan ook heel preventief werken. Het is aandacht die je je lijf geeft. Zoals iemand uit mijn familie al zei: “Als je jezelf niet kietelt, lach je nooit!” Ík ging in ieder geval met een stralende glimlach weer richting huis! (zie: nynke@studiomundo.nl
Tel: 0640073179)

Maxime